Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Niets is zo belangrijk in de business als zichtbaarheid. In ons bedrijf nog wat meer dan elders. We zien overal om ons heen verkeersdeelnemers die dat wel eens vergeten. En met de auto’s van tegenwoordig is dat nog net iets makkelijker, want zo’n lamp staat vaak automatisch op stadslicht. Niet erg zichtbaar zeg maar…

Als je ondernemer bent draait het met regelmaat om je zichtbaarheid. De bedrijven en mensen die je daarbij kunnen helpen zijn haast ontelbaar. Net als koeriersbedrijven, die zijn er ook plenty 😉 Zeker in tijden van social media kanalen blijkt zichtbaarheid meer dan eens belangrijk. Om zo gezien te worden, daar stond ik jaren geleden niet zo bij stil en om heel eerlijk te zijn was dit ook niet specifiek een wens.

Doen

Waarom dan toch een bedrijf beginnen? Wij begonnen ons bedrijf in 2013. Ik was naast mijn studie, werkzaam bij een logistiek bedrijf dat uiteindelijk het hoofd niet boven water kon houden. Dit betekende het einde van mijn baan. En alle collega’s zouden op straat komen te staan. Kon ik dit laten gebeuren? Dat was wat er door mijn hoofd schoot. Vijftien gezinnen zouden zonder inkomen komen te zitten. Maar voor mijzelf zou nu eindelijk de tijd gekomen zijn om in alle rust mijn studie Theologie af te ronden en mijn roeping te volgen. Dat bleek anders.

Volgen

Ik ben mijn studie begonnen, omdat ik dacht en voelde dat dit mijn roeping was. Mijn leven stond en staat in het teken van Hem. Om mij heen zag ik medestudenten met regelmaat hun roeping vinden, maar voor mij bleef dat nog even uit. Hij bleek een ander plan te hebben dan ik kon voorzien. Veel gebeden heb ik er aan gewijd, maar ik bleef horen dat ik op deze manier mensen moest helpen. Ik had altijd al de hoop dat ik jongeren mocht gaan helpen. Wie had ooit gedacht dat ik dan een ondernemer ging worden. Als ondernemer moet er geld verdiend worden, boven alles is dat toch waar de onderneming op welvaart. En dat is en was toch niet waar ik in eerste instantie aan dacht bij het volgen van Gods plan. Maar mensen helpen tja, dat kan overal. Dag in dag uit kunnen we mensen laten groeien. Tot bloei laten komen, soms alleen door een vriendelijk woord. Ook wel eens door iets minder vriendelijke woorden overigens, (maar dat doen wij natuurlijk nooit…);-)

Lijden of leiden

Als jij beslist te doen wat je verteld wordt te doen, dan kun je dat soms zien als een lijdensweg. Met tegenzin volg je de plannen en instructies. En aan het einde van de dag ga je misschien wel uitgeput naar huis. Dat was ik in ieder geval niet van plan. Die weg had ik al eens bewandeld. Deze weg zou geen lijdensweg worden. Dat was zo zichtbaar als het maar kon zijn. Deze weg zou leiden naar waar dienaarschap. Leiderschap die in teken staat van dienaarschap. Dienen van God en dienen van andere mensen. Ja, bijzonder vreemd in de wereld van nu. Maar niet onmogelijk. Natuurlijk gaat dat ook met vallen, maar na het vallen hebben wij altijd de kans om op te staan en daar draait het om.

Onmogelijk of mogelijk

Terugkomend op het dilemma van het faillissement: ik was er uit ik ging ervoor. De wegen die bewandeld moeten worden voor een overname waren zeker geen gladde strakke snelwegen. Laten we zeggen dat we zeker geen 130 kilometer per uur reden en nee ook geen honderd. Maar het vertrouwen bleef en op allerlei manieren gingen er deuren voor ons open. Deuren werden geopend die voorheen gesloten bleven, met regelmaat ontvingen wij steun van allerlei kanten. Het was een feit, de banen bleven behouden en ineens mocht ik mijzelf ondernemer noemen. De collega’s waren op de hoogte van de wegen die we insloegen. (voor mij ons is eerlijkheid vanzelfsprekend) Samen droegen we de lusten en de lasten. De koeriers droegen natuurlijk letterlijk wat meer 😉 Samen deden we het en doen wij het nog steeds. Zonder hen heeft Logique geen bestaansrecht.

Tijd

De tijd leerde ons, dat er nog vele wegen waren die wij wilden bewandelen of in onze branche rijdend wilden verkennen. Maar eerst zaak om het hoofd boven water te houden en de kwaliteit en roeping te waarborgen. Om ervoor te zorgen dat we de menselijkheid konden behouden in ons steeds groeiende bedrijf stapte mijn vrouw ook in. Zij bekleedt al jaren de HR functie binnen ons bedrijf. Niet zo zichtbaar aan de buitenkant, maar des te meer intern. En dat is minstens zo belangrijk. Elk mens wil gezien worden toch? En zichtbaar mocht ik langzaam aan steeds meer worden. Zijn wie ik ben in een wereld die om misschien wel heel iets anders vraagt, waarvan ik in ieder geval vroeger niet had kunnen denken dat ik daar zou gaan staan.

Tijden veranderen

En toen was na jaren hard werken de tijd aangebroken dat we ook zelf besloten zichtbaar te worden. De mens achter de zaak. Met name buiten het bedrijf en met ons bedrijf. Groeien, daar waren wij klaar voor. De operatie was gegroeid en stabiel. Het werd tijd voor nieuwe dingen. Alweer. We vonden hulp van een bevlogen man, die marketing maakt met zijn hart. En voor ons gaat nu juist marketing en zichtbaar zijn om het hart. En dat kun je inmiddels al een tijdje ook terug zien in ons logo.

En doorrr

De huisstijl werd aangepakt. De visie die we altijd al hadden, maar nooit zo luid uitspraken kwam op papier. Een gevolg daarvan was onder andere dat de social media kanalen werden ingericht. Deze werden ingericht, maar niet met standaard berichten. Het doel het laten bloeien van mensen zal langzaam aan steeds meer zichtbaar worden. De voedingsbodem is er, zullen we maar zeggen. Geen snelle, vlugge veranderingen. Nee, dat is niet waar wij voor willen staan. Een spoedrit daargelaten natuurlijk, want daarvoor kun je ons dan wel weer altijd bellen. En dan zijn we zeker vlot op locatie.

Zoektocht

Het zal altijd zoeken blijven wat wij naar buiten brengen, maar wat je ziet is echt en haalbaar. Beloofd is Beloofd. In de afgelopen jaren hebben wij ons team behoorlijk mogen uitbreiden. Natuurlijk zijn er ook mensen geweest die weer verder gingen op hun weg. Soms is dat echt wel lastig. Maar dan kunnen Erna en ik elkaar alleen maar aankijken en denken: “Wauw er is weer iemand gegroeid en tot bloei gekomen.” En we hopen dat wij nog veel van die verhalen met jullie kunnen delen. Door vervoer en logistiek mensen op weg helpen naar meer! Goud in mensen zien. En daardoor potentieel vrij zetten.

P.s Wordt vervolgd door een persoonlijk verhaal van één van onze medewerkers. Dus ik zou zeggen hou de site in de gaten. We doen het allemaal soms wat anders, maar hé nu weet jij wel een stukje van de achterliggende gedachte. En bevalt die jou dan weet je het, de koffie staat klaar.

Ruben