Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Heb je wel eens achterstevoren gelopen met een kruiwagen? Beetje vreemd en onhandig. En soms kan je niet anders. Loslaten is nog onhandiger, dus pak je hem anders vast. Waar wil ik naartoe? Naar een leuk voorbeeld over onze dienstverlening.

Trouwens, dat loslaten, dat moest ik zelf ook doen. In het laatste kwartaal van 2018 begon er binnen Logique zoveel op me af te komen, stond er zoveel stil, of kwam niet tot bloei, dat we dingen zijn gaan uitbesteden. Bijvoorbeeld onze communicatie. En, zoals we hier in Nijverdal zeggen: “het kost wah, moar dan hebbie ook wah”.

Communicatie

Team BlueBats kwam aan boord en begon in vliegende vaart te sleutelen aan onze uitstraling. Dit nadat we, nogal diep, hadden nagedacht over de reden van ons bestaan. We maakten een aantal keuzes over de kanalen en de wijze waarop we zichtbaar wilden worden en ik moet zeggen, we zijn pas een half jaar onderweg, maar dat heeft ons geen windeieren gelegd.

Toen gooide ik een idee over de schutting.

In onze dienstverlening zijn we een beetje ‘anders’. We bestaan niet primair om met busjes heen en weer te scheuren, maar om mooie mensen een kans te geven op mooi werk. Soms zelfs nadat ze zelf dachten dat dat nooit meer iets zou worden.

We zijn ook anders in de goederen die we vervoeren. We pakken alles aan, maar zijn gespecialiseerd in dingen die niet goed passen. Bijvoorbeeld een kruiwagen (tekst gaat verder onder de foto):

Een kruiwagen is een onhandig item als je hem wilt vervoeren. Maar wij hebben ze graag, want ze passen precies bij Logique. Een transporteur met vrachtwagen wil ze liever niet hebben, want ze passen niet op een pallet. DHL, of een vergelijkbaar bedrijf, wil liever alleen maar dozen en pakketten, dus rekenen ze er toeslag voor. Wij vallen precies tussen beiden in. Dus je snapt wel wat team BlueBats voor ons heeft laten maken als relatiegeschenk en als ‘ijsbreker’ voor (nieuwe) klantgesprekken.

Een paarse mini kruiwagen.

Er is niemand die zit te wachten op een kruiwagen als item voor transport. Er is niemand in onze branche die rondrijdt met paarse bussen met grote foto’s van onze toppers erop. Er is niemand die de mensen van Philadelphia Rijssen betrekt bij het schilderen en bestickeren van een relatiegeschenk.

Dus zeiden wij: “Laten we dat dus maar doen!”

We willen niet opvallen om het opvallen. We vallen op omdat het bij ons past, omdat het in lijn is met wie we zijn. We willen stralen omdat we niet de goedkoopste zijn, maar wel omdat we staan voor onze kwaliteit. Die wordt neergezet door onze mensen. En dat is toch het mooiste ‘opvallend onopvallende’ item in onze hele dienstverlening!

Ruben

P.S. Team communicatie heeft van de mooie mensen van Philadelphia en de productie van onze kruiwagens een leuke video gemaakt. Als je onze Facebookpagina een like geeft zie je hem daar binnenkort.