Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Als bedrijf zijn wij verplicht ons aan een aantal regels te houden op het gebied van veiligheid. Eén van die regels is bijvoorbeeld dat er altijd een bedrijfshulpverlener (BHV) binnen Logique aanwezig moet zijn.

Bij de BHV gaat het erom dat er in geval van calamiteiten altijd iemand is die kan ingrijpen en daardoor veel leed voorkomen kan worden. Het aantal BHV-ers dat aanwezig hoort te zijn is afhankelijk van de grote van het bedrijf en het bedrijfsmatige risico.

Maar hoe doe je dat als je wat meer uren te vullen hebt dan de “gewone” veertigurige werkweek. Wij werken wat meer uurtjes dan de spreekwoordelijke negen tot vijf… Er zijn dagen bij dat onze koeriers wisselend van 4 uur s ochtends tot middernacht aan het rijden zijn.

Niet aan één stuk hoor 😉

Aan de zaak

Als de collega’s dan aan de zaak komen is er nog wel weer het een en ander te doen. De wagens mogen uitgeladen worden, de producten worden overgeplaatst naar hun volgende transportmiddel, documenten worden geordend en in de kluis opgeborgen. Of, heel simpel, er wordt nog even een bak koffie gedronken.

Om te kunnen voldoen aan de regels hebben we dan ook maar gewoon een oproep geplaatst in de interne nieuwsbrief. Hoe meer zielen hoe meer vreugd: wie wil er zijn BHV- diploma halen? Dat hebben we geweten, de aanmeldingen stroomden binnen. Dankbaar voor de betrokkenheid van het Logique-team!

Opleiden op locatie

Gelukkig konden wij gebruik maken van de mogelijkheid om de collega’s die zich aangemeld hebben op te leiden op onze eigen locatie. Een aantal vaardigheden die er geoefend worden zijn natuurlijk: de eerste hulp verlenen, maar ook het evacueren van personen wordt geoefend. En volgens ons de favoriet van de collega’s: een brandje blussen…

Nu we de foto’s zien van de training vragen wij ons af, zouden ze het niet stiekem ook een beetje gezellig vinden die “verplichte” trainingen?

Voor dit jaar zijn er in ieder geval weer meer dan genoeg die de herhalingscursus volbracht hebben. Dus zowel op de weg als thuis zijn wij weer veilig ‘onderweg’!