Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Je hebt routes bestaande uit wandelpaden of verharde wegen. Oud, nieuw, ongebruikt of afgesloten. Wij hoorden dat onze hersenen ongeveer net zo werken. Ons brein bestaat uit verbindingen. Vermoedelijk net zoveel als dat er bomen in het Amazone gebied staan.

Je hersenen kiezen dan ook gemakkelijk en vaak voor de snelste en kortste route. Net als dat je dat in kunt stellen op je navigatiesysteem kun je dat dus ook met je hersenen doen. Er zijn navigatiesystemen die automatisch de snelste en kortste route geven. Ze leiden je langs wegversmallingen, of geven een andere route als er een file staat, best handig met ons werk.
Maar in ons hoofd werkt dat niet zo.

Volkomen automatisch

Je hebt ingesleten wegen die zonder dat je er bewust van bent elke keer weer gekozen worden. Iedereen heeft van die routes. Soms is het echter de truc van de paden af te wijken. We doen het al jaren zo en dat bevalt…
Je kunt je vast voorstellen dat dit er zo uit kan zien.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Herkenbaar

Na verandering kun je van alles tegenkomen, zelfs routes die verbazing oproepen. Echter gaat dit niet net zo makkelijk als op een navigatie systeem. Waarbij zo’n systeem na één klik begrijpt we vermijden onverharde wegen. Heeft je hoofd daar training voor nodig.
Sommige mensen, waaronder ik, zijn meerdere keren per dag bezig met breintraining. Op je voorhoofd zou je misschien soms wel willen schrijven: “in opleiding”, net als op een lesauto de L staat… Dat zou toch eigenlijk mogelijk moeten zijn, iets als:

Student van het leven

In de afgelopen jaren had ik zelf een soort strategie ontwikkeld om zoveel mogelijk onbekende ingewikkelde situaties te ontlopen. Uit eindelijk bleek dat echter niet de goede weg. Wellicht als je erover gaat nadenken best herkenbaar. Door de keuze bewust te maken er iets mee te doen, kun jij wel een andere route nemen. En deze routes beginnen dan langzaam aan ingesleten te raken.

Omvormen

Als je maar lang genoeg de weg afsnijdt en de route neemt over dat stukje gras krijg je een shortcut. Iedereen heeft zo’n shortcut, maar de vraag is ben jij je er van bewust? Stel je gaat je C.V. opstellen, of je gaat nadenken over wat voor baan je in je verdere leven wilt blijven uitoefenen. Misschien blijven er maar weinig routes over. En dat gebeurd vooral als je steeds denkt; ” ik kan niet”, of “als ik”, of de combinatie van die twee…
Als je niet … Je kunt er vast wel een paar bedenken.

Kansen

Voor mij was een tijd geleden, na een burn-out, de tijd aangebroken om dit te gaan omvormen. Met behulp van een heleboel goede mensen en een portie doorzettingsvermogen. En o.a. de mogelijkheid van een 2de spoor traject. Meer info vind je via deze link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ziekteverzuim-van-het-werk/regels-en-verplichtingen-bij-ziekte

Vallen

Een beetje vallen, opstaan en soms ook weer struikelen hoort erbij. Binnen http://www.logique.nl, kreeg ik die kans en ik ben niet de enige die die kans mag ontvangen. Wil jij dit ook? Wil jij jezelf verder ontwikkelen en wil jij je daarbij welkom voelen in een warm team? Een team waar je je thuis mag voelen, waar je mag leren, waar je fouten mag maken. Maar bovenal waar de mens voorop staat! Neem dan gerust contact met ons op.

Groeten, Eva