Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Wij staan zelden stil, we rijden graag het hele land rond. En bepaalde delen van Europa zien wij tegenwoordig driewekelijks, daar hebben wij zelfs een speciaal wensenlijstje voor de chauffeurs voor, wie waarheen mag.

Het afgelopen jaar is ons bedrijf ontzettend veranderd en gegroeid. En daar zijn wij best een beetje trots op. Zo besloten wij vorig jaar om afscheid te nemen van één van onze grootste opdrachtgevers. Dappere beslissing? Ach dat valt mee, de koers mocht gewoon anders gevaren worden. Niet dat het niet goed was, maar wij wilden verder en anders. En het team werd daardoor alsmaar groter.

Groeien

De bezetting en taken werden dynamischer. Waar wij ooit begonnen met twee mensen op kantoor en tien op de weg, (Hoe dat ontstond kun je hier later meer over lezen.) zitten wij tegenwoordig elkaar soms figuurlijk in de weg op kantoor. Maar dat is altijd nog beter, dan elkaar in het verkeer in de weg te zitten 😉 Ons pand is te klein. Zowel de opslag als het kantoor. Inmiddels is daar een oplossing voor gevonden. We zijn op volle kracht vooruit aan het doorvaren. Als de bezetting verandert en groeit en taken worden uitgebreid, nieuwe collega’s er bij komen, verandert ook de hele groepsdynamiek. En die dynamiek is, al zeggen we het zelf, erg dynamisch. De sfeer is goed, er wordt hard gewerkt en hard gelachen. Dat willen we bovenal behouden. Ons hart zegt: “Bij Logique zijn wij op een plek, waar niet alleen het bedrijf mag groeien, maar ook mensen mogen groeien en bloeien.

Ontdekken

Na al deze veranderingen leek het ons onlangs verstandig op reis te gaan. Op reis met een begeleider. Niet naar de Bahama’s ofzo. Nee een ontdekkingsreis, met verschillende fases op weg naar een persoonlijkheidsprofiel. Klinkt ingewikkeld misschien, maar dat was het niet. Wij wilden een verdieping in ons team, elkaar nog beter leren begrijpen. Tenslotte werkt en denkt iedereen op een andere manier en hoe mooi is het dan om te weten wat iemand beweegt. Dat gaat het makkelijkst door jezelf te kennen. En hoe fijn zou het zijn als je daar dan bepaalde situaties op aan kunt passen en bijvoorbeeld (on)uitgesproken verwachtingen helder kunt krijgen. Een ontdekkingsreis zo zouden wij het in het kort willen omschrijven.

Samen

Hoe pak je die reis dan aan. Als team lekker bij elkaar gaan zitten, is zeker gezellig en misschien ook wel productief…, maar komen we dan echt tot de kern?
Wij hadden al eens kennis gemaakt met Sander van Dijk van training- en coaching bureau Abundant Life. Wij wisten dat hij teams traint en o.a. communicatietraining geeft. Abundant Life is een mensgericht en gepassioneerd bedrijf. Dat is een mooie match, want wij herkennen hetzelfde gedachtegoed bij Logique. De trainer is o.a. geaccrediteerd voor het in beeld brengen voor het zogenaamde DISC-persoonlijkheidsprofiel. Wereldwijd een beproefd model dat veel inzicht geeft in verschillende gedragsstijlen.

Onderweg

Zo gezegd zo geschiede, we gingen samen op reis met Abundant Life. Vooraf kregen wij een online vragenlijst over de mail. Het onderwerp van de mail was: “Leuk om je te ontmoeten.” Wat een positivisme! Na het invullen van de DISC-test (waarvan de trainer zei: “Dit is een test waar je niet voor kan zakken!”), hadden we een fantastische team dag. Eerlijk? Velen van ons waren best gespannen aan het begin van de dag. Maar al snel waren we op ons gemak gesteld. Konden we geregeld met Sander lachen en bleven we geboeid. We kregen in korte tijd, bijzonder veel inzicht in onszelf en in de ander. Wat mooi om te zien, dat ons team zo divers is, allemaal verschillende “profielen”. Die profielen werden onderverdeeld, of benoemd met kenmerkende steekwoorden, waar een beschrijving bij hoorde. Super interessant, zo hoorden wij dat in ons team een Dirigent, een Pionier en een Ontwerper zit. Wie wil dat nu niet in zijn team… Best handig in de logistieke wereld hè 😉

Uitleg

En dan zijn wij er nog niet, want zeg nu zelf: welk team kan er nu zonder Helpers, Normbewaarders, Speciale adviseurs en een Overreder?

We gaan jullie natuurlijk niet vertellen wie nu welke “titel” draagt. Dat is een leuke puzzel voor jullie, maar voor ons zorgt deze DISC-Training voor enorm veel wederzijds begrip. De titel zegt lang niet alles over de persoon, maar de uitleg bij de term en de beweegreden achter de persoon zijn wel erg fijn en handig om te weten. Voor velen van ons was het echt verrassend dat zo’n online vragenlijst, zo’n messcherpe analyse kan geven over wie je bent. Aan het einde van de dag hebben we ook nog een feedback training gedaan. Hoe geef je nu feedback en hoe ontvang je het?
Wauw, zo’n teamdag zorgt absoluut voor een verdieping van de onderlinge relaties. En natuurlijk ook af en toe voor een hele grote glimlach. Als wij er aan terug denken, zouden we best weer willen… Er valt nog zoveel te leren en te ontwikkelen. We willen nog wel even doorreizen. 

Eind streep

Voor ons bleek eens te meer, wij zijn een team! Een hecht team en daar zijn we blij mee. De trainer zag dat ook en was onder de indruk. We willen een team zijn, dat klaar staat voor collega’s en klanten.

Wil jij nu ook weten wat jouw team drijft? Ben jij nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd hoe wij geholpen zijn door de DISC-training van Abundant Life? Neem dan eens contact op met hen. Verschillende trainingen, zoals DISC, maar bijv. ook een Belbin-teamtraining worden daar gegeven. Het is goed om te investeren in jezelf en in je team. Een mooie dag hou je er zeker aan over. Maar kijk er ook niet raar van op dat het zorgt voor nog meer toekomstperspectief. Bij ons is in ieder geval de eindstreep nog lang niet in zicht, de horizon ziet er zonnig uit… We gaan op volle kracht vooruit!

Groeten,

Team Logique