Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Zonder zorgen onderweg, niet gebonden aan saaie werkplekken. Niet elke dag hetzelfde uitzicht, of vaste tijden. Uitdagingen en mensen blij maken, dat is wat je mag doen als chauffeur bij Logique. Terwijl jezelf geniet van alle mooie indrukken die je onderweg opdoet, op pad om een soort ‘sinterklaas’ te zijn namens onze opdrachtgevers.

Vriendlief ging tenslotte een paar maanden geleden al eens naar Nice

Om te ontdekken wat je meemaakt op de weg als Logistic delivery driver, hebben we ook als “kantoor gekkie” regelmatig een meerij-dag. Als nieuwe medewerker ook wel gekscherend “Logique-er” genoemd, wilde ook ik graag een dag mee op pad. En hopelijk volgen er nog meer van dit soort dagen. Tenslotte is het best leuk om met de laptop op schoot rondgereden te worden door half Nederland. Ik meld mij via deze weg meteen aan voor een ritje naar Italië…

On the way

Zo gezegd zo gedaan. We vertrokken een paar maanden geleden om 7.00 uur, op een veelbelovende dag. Het zonnetje scheen al stralend. We hadden een mooie rit Noord-Holland voor de boeg. Starten in hartje Amsterdam, een aantal pakketten in Heerhugowaard. En weer door. De Schoorlse duinen zijn zelfs nog in onze ooghoeken voorbij gekomen. 

Fantasie 

Tussendoor doorkruisen wij een prachtig dorpje, de Rijp. Daar aangekomen lijkt het alsof we in een sprookje terecht zijn gekomen. Kleine smalle straatjes met kabbelende watertjes, omringd door prachtig bloeiende bloemen. Mensen die elkaar groeten. Maar vooral ook die niet gaan toeteren of geërgerd kijken, terwijl ze moeten wachten. Wij konden namelijk niet anders dan even midden op de weg stil staan om te lossen. Een pallet schapenhekken op rol. Onderdeel van het assortiment van een klant die blij is dat we dol zijn op vreemde formaten.

Vertrouwen

Wat mij opviel en volgens mij lang niet meer overal mogelijk is in deze tijd: Er stond op de stoep een schitterende boekenkast gevuld met boeken. Daarbij een simpel geld kistje waar men een vrijwillige gift in kon doen voor een meegenomen boek. Een stukje vertrouwen, dat geeft je toch weer een goed gevoel. De dame die haar pakketten in ontvangst nam, was zo lief om zelf twee keer te helpen tillen. Nogmaals dank mevrouw. Hopelijk was u net zo blij met de levering, als wij werden van uw mooie woonplaats.

Uitdagingen

Er zijn helaas ook minder mooie kanten aan zo’n dag. We hebben zo onze uitdagingen.Met bepaalde bedrijven hebben wij de afspraak dat een levering bij de buren geen probleem is. En voor andere bedrijven leveren wij ook op locatie als daar niemand aanwezig is. Tot nu toe hebben wij dit alleen nog maar meegemaakt deze ochtend. Waardoor mijn lichaam een beetje begint te zeuren. 

We zijn inmiddels drie uur onderweg en het gaat voorspoedig. De planning staat goed, het verkeer zit mee. We hebben alles al keurig af kunnen leveren. Zelfs als mensen niet thuis zijn. Niets te klagen tot nu toe… 

Daar gaan we

De blaas begint op te spelen. Die is namelijk al zo’n uurtje aan het mopperen en de hobbels en bobbels onderweg maken dit niet beter. We zijn natuurlijk meerdere keren langs een tankstation gereden en er is echt altijd tijd om daar gebruik van te maken. Maar ik ben een bijrijder vandaag. Dus denk ik: ik hou mij nog even sterk. 

Hoe gaan collega’s hiermee om? Zijn er al vrouwelijke koeriers op de gevoelige plaat vastgelegd terwijl ze ergens in een berm staan met een plastuit? Of mag dat niet in Nederland? Maar eigenlijk is zo’n dagje on the road prachtig. Alleen de volgende keer drink ik niet anderhalve liter thee onderweg…

Aangestoken

Lijkt zo’n dagje jou nu ook wat? Werd je aangetrokken door dit verhaal of andere blogs op Facebooks posts of video’s van ons? Stuur dan gerust een open sollicitatie. Wie weet ben jij dan die leuke collega, wiens verhaal wij hier de volgende keer kunnen plaatsen.

Eva