Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Heb je die mooie hond gezien? Die Schotse collie, die bruine, met die witte vlek? Hij heeft ‘een ding’ om. Het lijkt op een normale hondenriem, maar dan met een dubbele riem. Zo’n riem die ook om de buik zit. Heeft dat een naam? Vast wel, maar wij komen er even niet op…

Weegschaal
We zijn er even ingedoken. Eerlijkheidshalve moeten we wel bekennen, dat er ook bij Logique een paar mensen rondliepen die geen idee hadden wat we met ‘gordelomvang’ bedoelden. Want naar die term zochten we. Een bekend begrip in onze branche. Maar toch ook weer niet…

Wat is het?
De gordelomvang is de omvang van een voorwerp. En die wordt als volgt berekend: 2x de hoogte + 2x de breedte + 1x de langste zijde van het pakket. Omdat aan deze randvoorwaarde bij de meeste bedrijven voldaan moet worden, mag een pakket niet én 170 centimeter lang zijn én 70 centimeter breed én 70 centimeter hoog zijn. Want dan wordt de maximale gordelomvang overschreden om nog binnen collo te passen.

Ben je er nog?

Colli, het meervoud van collo, is een verzamelterm voor een verpakking in de vorm van dozen of balen. De oorsprong van het woord is het Latijnse collum (hals, nek). Het lijkt alsof een collum een pakket is dat op de rug of schouder tegen de nek werd gedragen.
Een pakket of collo mag enkel als dusdanig worden verzonden wanneer het aan de volgende eisen voldoet:

Het pakket weegt maximaal 30 kg
De maximale lengte van het pakket is 170 cm
De maximale breedte van het pakket is 70 cm
De maximale hoogte van het pakket is 70 cm
De maximale gordelomvang van het pakket is 300 cm

Om nog binnen collo te vallen met de correcte gordelomvang, moet tenminste de lengte, de breedte of de hoogte kleiner zijn dan de maximaal toegestane grootte. Maar houden wij van standaard? Nee wij houden van uitzonderingen, van bijzonder en van maatwerk!

Onze liefde
Heb je een uitdaging die na het diner net iets buiten de gordelomvang valt of heb je toch graag die Schotse collie van de buren ook in huis bel dan gerust even… Want wij laten ons niet afschrikken voor iets dat buiten de “standaard” gordelomvang valt. Iets dat net wat meer of minder afwijkt is namelijk precies waar wij warm voor lopen.

Ons credo: Past het niet? Bestaat niet!

Ons favoriete pakket noemen wij groot, dit heeft een gordelomvang van 350-500 centimeter. En een maximale lengte van 2 meter met een gewicht van 35 kilo.
Maar we houden ook erg van pakket XL Met een gordelomvang van 500-600 cm maximale lengte 3 meter en mag maar liefst 40 kilo wegen!

En in tegenstelling tot het verre verleden, waarin pakketten op de rug en schouder werden vervoert, doen wij dat met onze Renault Master. Versie lang/hoog…