Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

Voel me soms een vreemde eend in de ondernemerswereld. Met onze focus op de mens en de relatie zijn we misschien een beetje ‘soft’. Hoewel ik niet denk dat dit zo is, vraag ik me af en toe af: moeten we niet ‘stoerder’ naar buiten? Meer foto’s van bussen, karren, heftrucks, magazijnen, enzovoorts. Om te bewijzen dat we echt wel meetellen in deze wereld?

Makkelijk. Gewoon een beetje meedoen. Met het gemiddelde. Wat dat ook moge zijn trouwens.

Toch maar niet. Want makkelijk past gewoon niet bij ons. Doen we dan liever moeilijk? Natuurlijk niet. Logistiek is, meer dan ooit, heel slim (met behulp van ICT) de processen van de klant aan laten sluiten op die van ons. En dat moet ook wel, want de marges staan onder druk (en waar staan ze dat niet). Dus: hoe makkelijker, hoe beter.

Maar als het soms moeilijk ‘voelt’ om iets te doen waar je volledig achter staat, omdat het past waar je ten diepste in gelooft… dan doen we het toch.

Dus hebben we besloten om onze bussen te gaan voorzien van een brandmerk: “Blessed to be a blessing”. Volgens onze communicatieman Jan-Jaap moest het zijn: slogan. Die hadden we trouwens al, zei hij: ‘Gestuurd door passie’. En brandmerken doe je tijdens, bijvoorbeeld, een barbeque…

Whatever.

Hij zoekt het maar uit en het komt vast weer goed. Wat ik maar wil zeggen: ga en blijf staan voor je principes. Op de foto’s zie je een recente actie daarin. En soms schuurt dat. We zijn blij en dankbaar dit bedrijf te mogen hebben en leiden en dan sta je daar voor een groep de ‘gevierde
ondernemer’ uit te hangen?

 

Ik laat het maar los. En heb ons verhaal weer vertelt. Gewoon zoals het is. Ik hou van Jezus, mensen en logistiek. En het idee voor Logique, misschien wel de roeping, kreeg ik tijdens mijn studie theologie… Dat is helemaal niet logisch. En dat is prima.

Zingeving vinden en geven via een pakketten,- en koeriersbedrijf…
Eerlijk?

Ik ben er nog wekelijks verbaast over.
En velen met mij 😉

Groetjes,

Ruben

Deze blog verscheen eerder in een aangepaste versie op mijn Linkedin-profiel. Zou je daar met me willen linken, klik hier.