Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

 

De wereld van vandaag draait om ICT. Misschien moeten we schrijven: door ICT. Want zonder al die computers, het zijn meestal supercomputers trouwens, konden heel veel mensen hun werk niet doen. Sterker nog: jij kon dit nu dan helemaal niet lezen. Of je las het op een andere manier. Op papier, bijvoorbeeld.

 Weet je nog? De tijd dat voorspelt werd dat alle boeken zouden verdwijnen, de tijdschrijften ook en kranten, dat zou helemaal binnen afzienbare tijd aanvoelen als het stenen tijdperk. Is dat even meegevallen. Inderdaad, er is veel verandert door de komst van het internet. Maar dat is nog wat anders als de massale inzet van computers die de totale wereld over zou gaan nemen, zoals werd voorspelt tijdens de doorbraak van het wereld wijde web.

 

Enorm

 Het internet heeft al die grote computers, die er natuurlijk al waren, aan elkaar verbonden. Daarom werden er twee grote ontwikkelingen enorm versnelt: het delen van informatie kreeg een enorm veel groter bereik en data kon waar ook ter wereld beschikbaar worden gemaakt als er een passend apparaat voor was. Dat laatste heeft nog even op zich laten wachten, maar met de komst van de smartphone lijken ook deze ontwikkelingen letterlijk grenzeloos.

 En verbinden, daar zijn wij wel van.

 

Tevreden houden

Uiteraard vooral het pakket wat we mogen vervoeren voor onze klanten, verbinden aan de ontvanger. Niet letterlijk 😉 Maar daarnaast ook onze collega’s achter het stuur aan het team op kantoor. En dat doen ook wij, je raadt het al, via software die we via het web streamen en up-to-date houden. Het pakket waar we dat mee doen heet Mendrix. Hoe helpt ons dat al onze klanten tevreden te houden en dus hún klanten op tijd hun goederen te leveren?

Nou, dat doen we niet. Om precies te zijn: dat doet Mendrix voor ons. Gelukkig wel. Want als we daar ook nog mee bezig moesten zijn, kregen we het wel heel druk!

 

Wonderlijk

Even tussendoor: wat ergens gewoon magisch blijft, is de snelheid waarmee dit gaat. Binnen een miliseconde wordt er ergens ter wereld een server (super computer) aangesproken die dan data produceert en dit razendsnel aanbiedt via de techniek achter je computer of telefoon die dit dan omzet in een leesbaar geheel van tekst, afbeeldingen en natuurlijk andere inhoud, zoals video…

 

Koppelen

Mendrix is het pakket waarin wij onze planning doen. En dat niet alleen, het pakket kan ook uitrekenen via welke route en via welke weg de pakketten het meest efficient kunnen worden afgeleverd en ook nog in welke volgorde. Over de indeling van ons bedrijf in routes kan je hier meer lezen. Iedere koerier heeft op zijn of haar telefoon de mendrix app staan die automatisch gekoppeld kan worden aan de navigatie van de telefoon. Zodat de route al klaar staat wanneer er naar het volgende adres wordt gereden. En dan kan er per stop ook nog getekend worden door de ontvanger, gewoon met de vinger op het scherm. Na het akkoord-toetsen door de Logique-koerier is dit per direct zichtbaar in de online planning dat deze stop is gemaakt, waar dit was en hoe laat. Zodat de planner op kantoor live kan bijhouden hoe de dag verloopt.

 

Een stap verder

Op dit moment zijn we bezig dit systeem te koppelen aan het systeem van een aantal test-klanten. Want als zij via ons Mendrix-systeem kunnen zien wat wij zien, kunnen zij hun klanten exact laten weten wanneer ze hun bestelling aan huis kunnen verwachten. Binnenkort gaan we zelfs nog een stap verder… Maar daar komen we in één van de volgende blogs op terug.