Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

We hadden er al eens eerder last van. Bezoekers in de bedrijfshal. Ongewenste bezoekers. Gasten die niet of nauwelijks op camera vast te leggen waren. Uiteindelijk is het een van onze collega’s overdag gelukt ze te betrappen!

Beveiliging
De bedrijfshal is natuurlijk beveiligd met alle toeters en bellen die daarbij horen. Ook het industrieterrein waar wij gevestigd zijn wordt goed bewaakt. Maar in het mooie Twente, in een landelijke, groen gelegen deel van Nederland, wonen hele bijzondere gasten.

Stuk
Gasten op vier pootjes. Beschermd, maar ook verguisd. Ze hebben al geprobeerd op meerdere manieren schade aan te richten. Eigendommen van ons stuk te bijten, door te knagen. Er in te nestelen. We weten niet wat de gedachtegang erachter was en is, maar gelukkig worden wij er niet van. Sterker nog ze geven ons een uitdaging, waar wij eigenlijk niet echt op zaten te wachten. Het doorknagen van bepaalde kabels kan natuurlijk leiden tot situaties waar wij de veiligheid niet meer kunnen waarborgen. Laat staan een remleiding. Situaties waar we liever niet aan denken.

Ultrasone geluiden
Die gasten die hebben een hekel aan bepaalde geluiden werd ons verteld. Ook aan bepaalde geurtjes, maar die hebben wij getest en we moeten zeggen dat dan werkelijk iedereen weg blijft en dat kan ook niet helemaal de bedoeling zijn. Dus in de hal hebben wij apparaten staan, legale apparaten die wisselende geluidsgolven uitzenden. Op bepaalde frequenties die wij mensen niet kunnen horen. Maar die gasten dus wel…

Ze blijven weg
Uit de hal blijven ze daardoor al tijden weg. Maar helaas hebben ze nu iets nieuws verzonnen. De voertuigen staan natuurlijk met enige regelmaat niet stil en verlaten dag en nacht meerdere keren het pand. En namen de kleine insluiper mee. Mee de wijde wereld in.
Op weg naar mooiere plaatsen, zullen ze wellicht gedacht hebben.

Even zoeken
Een uitdaging gaan we natuurlijk nooit of zelden uit de weg, maar deze uitdaging had echt niets te maken met opslag, overslag, tegenslag ;), planning, logistiek of dagelijkse veel voorkomende zaken. Maar iemand binnen ons bedrijf werd wel ontzettend enthousiast. Het bleek dat zij familie van deze dieren als huisdier heeft gehouden. Zelfs een aantal weken achter elkaar heeft ze die dieren geobserveerd voor haar studie. Dus een oplossing was voor haar zo gevonden. We delen haar enthousiasme voor dit diersoort, verre familie van de hond, kat en Fret niet.

Wel voorzien we nu, in samenwerking met ons geliefde garagebedrijf, al onze voertuigen van een apparaat dat de beestjes verjaagt.

De schade aan onze auto’s is anders niet te overzien… En je raadde het natuurlijk al, we hebben het over de alom bekende vriend, de steenmarter. Hebben jullie er al eens kennis mee gemaakt?