Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

We schreven al eens een blog over honden, tuigjes en bijzondere maten. En we keren graag weer even terug naar dat thema. Vandaag willen we het daarom even hebben over een Giraffe.

Echt bijzonder, deze dieren. Ze zijn niet alleen lang, maar ook nog eens bijzonder slank en smal. En hoe kan je ze vervoeren? Zouden daar ook bijzondere toeslagen over berekend worden? Bijvoorbeeld, omdat ze net iets te lang zijn of net iets verder uitsteken dan de bedoeling is?

Doen we niet

De giraffe gaan wij niet vervoeren. We houden wel van bijzonder natuurlijk. We denken alleen, dat hierbij een staaltje vakmanschap komt kijken die wij niet in huis hebben. Logisch ook, we zijn tenslotte geen dierenartsenpraktijk, of vervoerder voor dieren. Over de vergunning zullen we maar helemaal niet spreken. Wat voor papieren moeten daar vooraf wel niet voor ingevuld worden? Hoelang zou het eigenlijk duren voor zo’n dier veilig op transport kan?

Nieuwe bakwagen. Met mooi ontwerp foto.
Lengte pakketten passen zeker.

Doen we

Wat wij wel doen en wel vervoeren? Daar kun je hier meer over lezen in het blog over bijzondere formaten. Daar willen we nog wel wat meer over uitleggen. We zijn alweer een paar maanden verder en tijden veranderen, daarom veranderen onze diensten mee. We lieten daarom onze nieuwste Renault Masters aanpassen zodat er voorwerpen van 5 meter in kunnen.

Bijzondere verandering

Een simpel praktijkvoorbeeld. Waar bedden tot de 20ste eeuw nog maximaal 2 meter waren, sliepen wij in de eeuwen daarvoor in bedsteden. Een soort kasten, waar men niet eens lang uit in kon liggen. En inmiddels zijn we ruim die maat voorbij, want een bed van 2.10 meter lang of 2.20 meter lang is al helemaal niet meer zo bijzonder. Misschien heeft het te maken met het feit dat Nederlanders gemiddeld de langste mensen van Europa zijn?

Lengte welkom

Giraffen en bedden staan beiden voor iets waar we gek op zijn. Wij zijn namelijk bijzonder gek op lengte pakketten. Xl-lengte of afwijkende lengte, breedte, hoogte is voor ons geen probleem. Tot een lengte van 5.00 meter kunnen wij zonder probleem vervoeren. En ja technisch gesproken valt die wellicht buiten de wel bekende gordelomvang… Maar daar hebben we ons zelden door laten beperken. Dus heb je iets te vervoeren wat langer is dan 5 meter, welkom!