Ondernemersweg 7
7451 PK Holten

w

0548 763 678
info@logique.nl

We zijn fan van een video met Richard Branson. We zijn het heus niet altijd eens met wat Richard Branson zegt of doet. Maar het valt niet te ontkennen dat deze wereldberoemde ondernemer succesvol is.

Kern

In die video, die we onderaan delen, zegt hij iets over een onderneming. Wat een bedrijf nu in de kern eigenlijk is. Een groep mensen die samenwerken. En hij zegt iets over het omgaan met mensen. En gebruikt daar een hele mooie metafoor voor. Die sprak ons aan.

Kneusjes

Toen we laatst op kantoor onze plantjeswedstrijd introduceerden kwam het weer ter sprake. Net als wij is plantje.nl ook actief op Facebook. Daar zag onze onvolprezen Eva eind februari, dat zij ‘kneusjes’ een tweede kans wilden geven. Kom maar een doos halen tegen een zacht prijsje. En
aangezien wij dagelijks in de buurt van Aalsmeer komen…

En die plantjes, die zitten ook in de video met Branson.

Prijs

Negen collega’s zijn nu verantwoordelijk om hun eigen ‘kneus-plantje’ te helpen groeien en bloeien. En op een nader te noemen datum wordt bepaald wie dat het beste deed. Voor de prijs die ze kunnen winnen hebben we onze Facebook-volgers ingeschakeld. Misschien heb jij ook nog een idee?

Mensen

Mensen zijn soms ook planten. Ze lopen een kneus op. Soms wel twee. En in hun omgeving is (tijdelijk) weinig ‘voeding’ te vinden. Als dat tijdelijke soms permanent wordt, kan het zo maar een overtuiging worden die zich vast kan gaan zetten in je hoofd. Een ervaring wordt zo een denkpatroon. En dat is meestal niet zo goed voor je zelfvertrouwen.

Effect

Voor sommige mensen heeft dat langdurig effect. Hun werk gaat er onder lijden, ze verliezen hun baan. En daarna nog een keer. En soms nog een keer. Dan zit je zomaar een half jaar bij huis. En je voelt je steeds meer een ‘gekneusde plant’ worden. Niet doen! Even bellen! Want
dan willen we met je praten. Wie weet kan jij iets wat wij net nodig hebben.

Redden

We zijn namelijk bezig met gekneusde planten te redden. Mooie wedstrijd, hilariteit op kantoor. Maar we doen dat ook in het groot, met mensen. Ze gaan niet zo goed op alleen water en plantenvoeding. Maar wel op luisteren, liefde en aandacht. En ruimte. Voor leermomenten (sommigen noemen dat fouten), ontspannen en hard werken. Een keer komen praten over een functie? Stuur ons een mail.

En dit zegt Richard Branson: